Szolgáltatások

 

Intézményünk szakértői bizottsági tevékenysége lehetőséget biztosít:

 

  • gyermek/tanuló teljes körű pszichológiai, gyógypedagógiai vizsgálatára 3 éves kortól
  • beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézség (BTMN) megállapítására vagy kizárása és az ehhez kapcsolódó felülvizsgálatok elvégzésére
  • tankötelezettség meghosszabbításának céljából, és a vizsgálatok eredményei alapján javaslatot tesz a beilleszkedési, a tanulási, a magatartási nehézséggel küzdő gyermekek, tanulók különleges bánásmód keretében történő ellátására, az ellátás módjára, formájára

A szakértői vizsgálat típusai:

  • alapvizsgálat: aktuális állapot feltárására irányuló vizsgálat
  • felülvizsgálat: a gyermek/tanuló fejlődésének nyomon követését, a korábbi diagnózis megalapozottságát, a nevelés-oktatás formájának megfelelőségét és a fejlesztés eredményességét célozza meg

Szakértői bizottságunk a vizsgálatok eredményei alapján szakértői véleményt készítünk, melyben megfogalmazzuk megállapításainkat valamint diagnózis esetén javaslatainkat. 

  • Ha gyermeke tanulási, magatartási vagy beilleszkedési, nehézséggel küzd, javaslatot teszünk különleges bánásmód keretében történő ellátására, formájára, fejlesztési feladatokra.
  • Felülvizsgálatok esetén megerősítjük vagy megszüntetjük a gyermek/tanuló korábbi diagnózisát.
  • Ha az elvégzett vizsgálatok alapján valószínűsíthető sajátos nevelési igény (SNI), intézményünk kezdeményezi a megyei vagy országos szakértői bizottságok további vizsgálatát. (mozgásszervi-, látási-, hallási-, értelmi, beszédfogyatékosság, halmozott fogyatékosság, autizmus spektrum zavar vagy az egyéb pszichés fejlődési zavar, súlyos tanulási, figyelem- vagy magatartásszabályozási zavar)

A szakértői vizsgálatot a szülő kezdeményezi, illetve a szülő egyetértésével indul. Szakértői vizsgálatra azok jelentkezését fogadjuk, akik a Nagyatádi Járásban lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkeznek, illetve intézményes ellátásban járásunk területén részesül.

A szakértői vizsgálat befejezését követően a szülőt tájékoztatjuk a szakértői vizsgálat megállapításairól, a szakértői vélemény várható tartalmáról, a szülői jogokról és kötelezettségekről.

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT NAGYATÁDI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 7500 Nagyatád, Baross G. u. 4.
Telefon: 82/351-256 | Email: epsz.nagyatad@gmail.com

Fenntartó: Kaposvári Tankerületi Központ

gazdasági vezető, tankerületi igazgató helyettes: Sinka Szilvia

Székhely: 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.
Levelezési cím: 7400 Kaposvár, Szántó utca 5.
Telefon: +36 82 795 - 225
E-mail cím: kaposvar@kk.gov.hu
Honlap: http://kk.gov.hu/kaposvar

© 2023 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.