Logopédiai ellátás

Intézményünk a Fonyódi járás falvaiban, városaiban lakó gyermekek, tanulók logopédiai ellátását biztosítja ingyenesen, 3-14 éves korig. Megkereshetik szakembereinket személyesen, elektronikus úton (e-mail), telefonon. Tanácsadással vagy logopédiai vizsgálattal állunk rendelkezésre a hozzánk fordulókhoz.

Logopédusaink az alábbi beszédhibákkal foglalkoznak:

  • megkésett vagy akadályozott beszédfejlődés
  • beszédészlelési-beszédmegértési nehézség
  • artikulációs hibák (pöszeség)
  • ajak-és szájpadhasadék okozta orrhangzós beszéd
  • dadogás
  • hadarás

A logopédiai alapellátás feladata a beszéd alaki és tartalmi eltéréseinek észlelése, feltárása és terápiás megsegítése. A tanulási zavarokhoz (diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia) kapcsolódó prevenciós, állapotmegismerési és terápiás tevékenység. A gyermekeket a megszokott óvodai, iskolai környezetükben diagnosztizáljuk, a logopédiai ellátást is ott biztosítjuk heti rendszerességgel.

3 éves korban találkozunk először a gyerekekkel, amikor az esetleges nyelvi elmaradásokat szűrjük ki. Innentől kezdve folyamatosan figyelemmel kísérjük a gyermekek beszédének alakulását, fejlődését. Majd 5 éves korban kötelező logopédiai szűrővizsgálaton vesznek részt a gyerekek, ahol már célzottan a hang és nyelvi problémák, valamint az életkortól elvárható képességek feltárása történik.

Munkánk szerves része a szülőkkel és a pedagógusokkal való kapcsolattartás, mely elengedhetetlen a hatékony terápia szempontjából. Amennyiben szükséges a gyermek optimális fejlődése érdekében több szakemberrel összhangban dolgozunk. A terápia során komplex, szinte minden képességterületre kiterjedő fejlesztés valósul meg, mely a személyiségfejlődésre is pozitív hatást gyakorol.

Logopédusaink elhivatott, magasan képzett, munkájukat lelkiismeretesen végző szakemberek.

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT FONYÓDI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 8693 Lengyeltóti, Tűzoltó u. 8.
Telefon: 82/530-033 | Email: ltotiszakszolg@gmail.com
© 2024 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.