Nevelési tanácsadás

 

Pszichológiai tanácsadás

A tanácsadás során a szakpszichológus segítséget nyújt egyéni életvezetési problémák megoldásában, az életszerepek optimalizálásában, az emberi tanulás, kommunikáció, viselkedésváltozás, fejlődés elősegítésében. Segít a különféle életvezetési krízisek, valamint a családi és párkapcsolati problémák megelőzésében és megoldásában, továbbá a problémakezelési kompetencia, konfliktusmegoldó stratégia, önállóság és önfejlesztő képességek felszínre hozásában. Feladata nem csak az aktuális résztvevőkkel való beavatkozás, hanem a beavatkozásnak tágabb rendszerben való szemlélése, valamint képes a pszichoedukációra.

A szolgáltatás telefonon egyeztetett időpontokban az intézményben vehető igénybe.

Fejlesztő pedagógiai ellátás

Gyógypedagógusként veszünk részt a nevelési tanácsadás térségünkben diagnosztizált (BTMN), illetve kiszűrt (prevenció) óvodások, általános és középiskolások fejlesztő pedagógiai ellátásában.

Hisszük, hogy a ránk bízott gyermekek, tanulók, fiatalok képességeinek-készségeinek fejlesztése közös ügy. Ezt tesszük szívvel-lélekkel, tudással és felkészültséggel, biztonságos, nyugodt, elmélyülésre alkalmas légkört megteremtve, és ha a helyzet megkívánja, érdekeiket képviselve is.

Keressük annak lehetőségét, hogy segítséget nyújtsunk a rászoruló szülőknek és pedagógusoknak is egyaránt. A hozzánk fordulókat legjobb tudásunk szerint tájékoztatjuk, támogatjuk, meghallgatjuk, tanácsot adunk.

Jelen vagyunk személyesen és a digitális térben egyaránt.

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT FONYÓDI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 8693 Lengyeltóti, Tűzoltó u. 8.
Telefon: 82/530-033 | Email: ltotiszakszolg@gmail.com
© 2024 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.