Szolgáltatások

 

A jogszabály szerinti iskolapszichológiai, óvodapszichológiai ellátás feladata a pedagógiai szakszolgálati intézményben a nevelési-oktatási, illetve szakképző intézményekben dolgozó pszichológusok munkájának összefogása és segítése, melyet az iskola- és óvodapszichológus feladatok koordinátora lát el.

Ugyancsak szabályozott, hogy amennyiben az intézményekben az iskolapszichológus, óvodapszichológus munkakör nem került betöltésre, akkor a szakszolgálat támogatást nyújthat az ellátás iránti igény kielégítéséhez.

Az ellátási területünkön lévő intézményekben heti rendszerességgel vagyunk jelen, kiemelten a pedagógusokat támogatjuk tanácsadással, konzultációval, esetmegbeszéléssel: igényekhez alkalmazkodva ez lehet egyéni, illetve csoportos. A gyermek/tanuló megfigyelésére csoportban/osztályközösségben szintén lehetőség kínálkozik. Foglalkozunk a segítségre szoruló gyermekekkel is. Az utóbbi esetben a szakszolgálatban történő terápiát szorgalmazzuk, de enyhébb problémák esetében helyszínen biztosítunk konzultációt és tanácsadást a szülőknek, valamint a gyerekeknek is.

Konzultálunk a pedagógusokkal, így segítjük, támogatjuk őket munkájukban.

Nevelési tanácsot adunk a hozzánk forduló szülőknek.

Munkánk során - a teljesség igénye nélkül - jellemzően beilleszkedési zavarral, válással, gyásszal, családon belüli erőszakkal, érzelmi elhanyagolással, testvér féltékenységgel, kamaszkori identitás zavarral, autizmus spektrum zavarral, tanulást segítő egyéni konzultációval és tehetséggondozással foglalkozunk.

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MARCALI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 8700 Marcali, Petőfi S. u. 14.
Telefon: 82/510-285 | Email: nevtanmarcali@gmail.com
© 2024 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.