Hasznos információk

 

Hogyan lehet igénybe venni a szolgáltatást?

A nevelési tanácsadás keretén belül megkülönböztetjük a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók/gyermekek fejlesztő pedagógiai ellátását, nevelési tanácsadás keretén belüli fejlesztését, pszichológiai megsegítését.

A BTMN-es gyermekek/tanulók ellátása Szakértői vélemény alapján történik. Az ellátás a gyermek/tanuló intézményében vehető igénybe.

Nevelési tanácsadáson belüli fejlesztését megelőzően az óvodai nevelésben részesülő, negyedik életévüket betöltött gyermekek körében a tanulási és beilleszkedési nehézségek megelőzése céljából - a szülő előzetes hozzájárulásával - szűrést végzünk. Ezt követően a szűrés eredménye alapján javaslatot teszünk az aktuális állapot feltárására komplex vizsgálat formájában, illetve kisebb probléma esetén szülő beleegyezésével fejlesztésben részesítjük prevenciós célból intézményében.

A nevelési tanácsadás során igénybe vehető pszichológus segítsége is. A  szülővel az első problémafeltáró beszélgetés lebonyolítása után  a gyermek, a tanuló viselkedésének, szociális érettségének felmérése történik, ennek eredményeképpen tanácsadásban részesíthető.

A szakszolgálat együttműködik a védőnői és gyermekorvosi hálózattal, a gyermek korai fejlődési időszakában teljes körű családi mentálhigiénés intervenció érdekében.


A szolgáltatás igénybe vehető:

  • személyes megkeresést,
  • telefonon történő bejelentkezést,
  • írásos megkeresést követően.

A nevelési tanácsadásban részesülhet, aki az adott szakszolgálati intézmény illetékességi területén állandó lakhellyel, annak hiányában tartózkodási hellyel rendelkezik, vagy intézményes ellátásban részesül.

A nevelési tanácsadás igénybevétele ingyenes.

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT NAGYATÁDI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 7500 Nagyatád, Baross G. u. 4.
Telefon: 82/351-256 | Email: epsz.nagyatad@gmail.com
© 2024 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.