A Somogy Vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézménye a 2023/24-es tanévben is megrendezte hagyományos „Szakszolgálati hét” rendezvénysorozatát. A megtartott előadások mellett nyílt órákat is láthattak az érdeklődök, illetve a meghirdetett rajzpályázat alkotásait a „BOLDOG vagyok” témájában vártuk óvodásoktól és általános iskolásoktól. A rendezvénysorozat 2024. április 15-től -19-ig tartott, helyszíne a SVPSZ Barcsi Tagintézmény Damjanich utcai központi épülete volt.

A rendezvény előadásain, nyílt óráin szép számmal képviseltették magukat szülők, ill. szakemberek: óvodapedagógusok, általános és középiskolai pedagógusok; a szociális ágazat, a gyermekvédelem területén, ill. az egészségügy területén dolgozó kollégák. A nyílt órákon a nevelési tanácsadás keretén belül tartott fejlesztő órákat, ill. gyógytestnevelés, korai fejlesztés órákat, és logopédiai foglalkozást tekinthettek meg az érdeklődők.

Az előadássorozatot a korai fejlesztés területe kezdte: az előadás a babák beszédtanulásáról szólt, ehhez közvetlenül kapcsolódott a logopédiai előadás. Az érdeklődők a nem beszélő és pösze gyerekek beszédének javítására kaphattak hasznos tanácsokat, gyakorlatokat. A gyógytestnevelés egy érdekes videóban mutatta be azt, hogyan lehet élményszerű mozgásos foglalkozást tartani mondókákkal színesítve. Következő nap a szakértői bizottság munkáját ismerhették meg az érdeklődők, a szakemberek a felmerült kérdésekre is válaszoltak. A nevelési tanácsadás keretén belül a játék fontosságáról hallhattak a hallgatók és megismerhettek játékos fejlesztő gyakorlatokat. Egy színes előadásban az élet „színes köveiként” lettek bemutatva a gyermeknevelésben felmerülő változatos szülői kihívások. Az előadások mellett egy workshop keretén belül beszélgethettek az érdeklődők a válás útvesztőiről. Az előadássorozatot két pszichológiai előadás zárta: egyik a gyermekek határainak kialakításáról, a másik a kamaszkori kihívások kezeléséről szólt.

A szakszolgálati hetet a rajzpályázat eredményhirdetése zárta: a beküldött 100 rajz közül három kategóriában díjazott a zsűri: óvodás, alsó és felső tagozatos első, második és harmadik helyezett. A rajzpályázat további résztvevői emléklapot kaptak.

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT BARCSI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 7570 Barcs, Damjanich u. 2.
Telefon: 82/460-970 | Email: barcsiszakszolgalat@gmail.com
© 2024 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.