Hírek, aktualitások

 

A 2020-as évben a koronavírus által okozott megbetegedés (Covid-19) miatti rendkívüli helyzet számos nehézséget okozott a feladatellátásban.

A 2019-20. tanév második felében, 2020. március 16-tól digitális formában láttuk el a gyógytestnevelési feladatokat. A gyerekeknek/tanulóknak gyakorlatsorokat, rövid videó anyagokat készítettünk, melyeket az iskolások esetében főleg a Kréta rendszeren keresztül, az óvodások esetében e-mailben, vagy a csoportok zárt közösségi oldalain juttattunk el. A kapcsolattartásban segítségünkre voltak az intézmények pedagógusai is.

A 2020-21. tanév a világjárvány további terjedése elleni védekezésnek köszönhetően szintén nehézségekkel indult. A tankerületi ajánlásnak megfelelően több iskola szabályzata alapán nem használható a tornaterem, ez a gyógytestnevelőket is új és rendkívül nehéz helyzet elé állította. A gyógytestnevelés órák tervezésében alkalmazkodunk az intézmények szabályaihoz. Lehetőség szerint a szabad levegőn szervezzük meg a foglalkozásokat, illetve a tanteremben törekszünk a biztonságos védőtávolság megtartására. Mindezek jelentősen korlátozzák a lehetőségeinket, de ennek ellenére igyekszünk a foglalkozásainkat a megszokott szakmai színvonalon végezni.

  

SOMOGY VÁRMEGYEI PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT MARCALI TAGINTÉZMÉNYE
Magyarország, Somogy megye, 8700 Marcali, Petőfi S. u. 14.
Telefon: 82/510-285 | Email: nevtanmarcali@gmail.com
© 2024 Minden jog fenntartva!

Please publish modules in offcanvas position.