Nagyatádi Tagintézmény


2019. szeptember 30-án megrendezésre került a „Tehetséggondozás szerepe a szakszolgálatban, együttműködési lehetőségek többségi pedagógusokkal” című programunk. A tervezett létszámon túl regisztráltak és jelentkeztek az érdeklődők. Összesen 19 fő vett részt a programon, akik a nagyatádi járáshoz tartozó iskolák tanítóiból, tanáraiból és az óvodák pedagógusaiból tevődtek össze.

Nagyatád

Az elméleti részben a szakszolgálati rendszer által elfogadott tehetség definícióval, alapmodellekkel és típusokkal ismerkedhettek meg a résztvevők. Ezt követően a pszichopatológia, a lelki egészség, a túlérzékenység, az alulteljesítés, az ADHD, és a kettős különlegességgel rendelkező gyermekek és tanulók kapcsolatát részleteztem a tehetségességgel.

Nagyatád

A gyakorlati rész módszertani segédleteket nyújtott a pedagógusok számára szorongásoldás, indulatkezelés, valamint a kapcsolatokban való eligazodás témakörben. Az online letölthető cikkek, valamint a helyszínen megtekintett szakirodalmak ajánlása segítette az ezekben való elmélyülést.

Nagyatád

A program végén betekintést nyújtottam a tagintézménynél folyó eddigi tehetséggondozás folyamatáról és a jövőbeni lehetőségekről. A hangulatról a képek tanúskodnak. (A programot Bakos Szilvia tanácsadó szakpszichológus tartotta.)

Nagyatád