Barcsi Tagintézmény


Pedagógiai Szakszolgálati Hetek Barcson

Pedagógiai Szakszolgálati Hetek Barcson

Idén 2017. március 20. - 2017. április 7. közötti időszakban került sor a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményénél a Pedagógiai Szakszolgálati Hetek elnevezésű programsorozatra.

Nyílt napok, szülői értekezletek, játszóház, előadások és interaktív beszélgetések gazdagították a palettát.

A BTM területen dolgozó kollégák több helyszínen és időpontban tartottak nyílt fejlesztő foglalkozásokat a terápiában résztvevő gyermekek szülei számára.

A programban szerepelt 2017. március 31-én egy „Játszóház” elnevezésű program, ami a barcsi és darányi óvodásoknak nyújtott érdekesebbnél érdekesebb feladatokat. A gyerekek így megismerkedhettek az intézménnyel, a pedagógusokkal így a májusi szűrővizsgálatoknál, valamint ha tovább megyünk, akkor a Szakértői Bizottsági vizsgálatoknál már ismerős környezetben történhet az újratalálkozás. 

A pszichológus vezetésével történő meseterápiába bekapcsolódhattak a szülők is, akiknek elmondásuk alapján, egyedi élményt nyújtott.

A Szakértői Bizottság tagjai közül tartottak bővebb tájékoztatást az iskolákban, óvodákban a Szakértői Bizottság munkájáról és a vizsgálatok menetéről. 

A logopédia területén is több helyszínen és időpontban volt nyílt és fogadó óra egyaránt a szülőknek.

Heti rendszerességgel történik a korai fejlesztés területén HRG terápia a Barcsi Gyógyfürdő és Rekreációs Központban, ami a Pedagógiai Szakszolgálati Hetek alatt nyílt terápiaként valósult meg és több szülő számára lelkesítőleg hatott.

Esetkonferencia volt a védőnőkkel, a további hatékony együttműködés érdekében.

Gyógytestnevelőink tartottak nyílt foglalkozásokat szülőknek és óvónőknek egyaránt.

A pedagógusok és a szülők kapcsolata egy egyenrangú szövetség, akik egymást kiegészítve fáradoznak a gyermekek és fiatalok, testi és lelki fejlődésén. Összefogásuk és harmonikus együttműködésük fontos összetevője a nevelésnek. A Pedagógiai Szakszolgálati Heteknek ez a legfontosabb küldetése.