Nagyatádi Tagintézmény


A pedagógus nap alkalmából Ormai Istvánnét kitüntették

A nagyatádi tagintézményben a mindennapok feladatai mellett június elején két fontos esemény szerepelt a naptárunkban. Egyrészt a pedagógus nap alkalmából Ormai Istvánné kolléganőnk részesült elismerésben 2015/2016-os tanévben nyújtott kiemelkedő szakmai munkája kapcsán. 

manó-mama nap Nagyatád

Emellett szakszolgálatunk a tavalyi tanévben megkezdett hagyományt folytatva idén is megszervezte az általunk korai fejlesztésben részesített gyerekek számára a „manó-mama napot”. Ennek keretében meghívtuk a babákat és az édesanyákat egy közös, kötetlenebb hangulatú találkozásra. A program során Ormanecz Adrienn tagintézmény-igazgató köszöntötte a megjelent anya-gyermek párokat, köszöntőjében hangsúlyozta a család kiemelkedő szerepét a sikeres korai fejlesztésben. Ezt követően Buda Bernadett logopédus mondókákkal, mozgásos feladatokkal tarkított közös játékra hívta a gyerekeket és az anyukákat, amelyben mindannyian örömmel és aktívan vettek részt. A továbbiakban Gáspár Andrea a gyógytestnevelés és a mozgásfejlesztés szempontjairól, míg Haász-Simon Gyöngyi az anya-gyerek kapcsolat és a korai fejlődés pszichológiai jelentőségéről beszélt a szülőknek.
A délelőtt azzal folytatódott, hogy lehetőség nyílt a különböző fejlesztő eszközök közös kipróbálására, valamint bátorítottuk a szülőket arra, hogy tegyék fel kérdéseiket az őket érdeklő-foglalkoztató témákkal kapcsolatban. Az édesanyák éltek is ezekkel a lehetőségekkel, és bátran kérdeztek tőlünk. A program végén megvendégeltük a kisgyerekeket és az anyukákat szendvicsekkel, gyümölccsel és teával; a közös étkezés során tapasztalható felszabadult és oldott hangulat is azt jelezte számunkra, hogy a „manó-mama nap” a vendégeink számára is pozitív élmény volt.