Tagintézmény Marcali


Mozgáskotta Marcali

2015.novemer 20-án a Mesztegnyői Általános Iskolában Szalay Miklós pszichológust felkérték a tantestület részére nyújtson segítséget. Konfliktuskezelés az iskolában címmel előadást tartott és kerekasztal beszélgetést folytatott. Ezt tréning követte, ahol gyakorlatban, saját élményen keresztül tanulhattak.
A pedagógusok visszajelzése alapján igazán hasznos 3 és fél órát töltöttek el pszichológusunkkal, egymással, igényelnék, hogy többször kerüljön sor ilyen szakmai programra.

2015.november 23-án az SMPSZ Marcali Tagintézményében a Nevelési tanácsadás munkaközösség felkérésére Magyar Gábor volt vendégünk, aki bemutatta a Soros Alapítvány támogatásával kifejlesztett módszerét, a Magyar Mozgáskotta Módszert. A gyermekközpontú módszertani kutatások legújabb eredményeként olyan korszerű és hatékony eszköz pedagógusok, fejlesztő pedagógusok számára, mely a kisgyermekkor szomatikus-pszichológiai sajátosságaihoz alkalmazkodva játékos módon fejleszti a gyermek testi, kognitív, affektív és viselkedés funkcióit. Előadása élvezetes, szemléletes volt, közvetlen, érthető stílusával, humorával mindenkit magával ragadott.
Az elméletet eszközbemutatás követte, melyet úgy épített fel, hogy mindenki találjon benne számára jól használható ötleteket. A visszajelzések alapján nagy igény lenne ezekre az eszközökre, a módszer elsajátítására, beépítésére a szakszolgálati gondozásba.