Fonyódi Tagintézmény


Konferencia „Somogyi Háló” Szakszolgálat a tehetségekért Lengyeltóti 2019.03.21. 

Az "Együtt-működik" EFOP-3.1.6-16-2017-00015 pályázat keretében a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Fonyódi Tagintézménye „Somogyi háló” - Szakszolgálat a tehetségekért címmel szakmai konferenciát szervezett Lengyeltótiban 2019. 03. 21-én.

Lengyeltóti konferencia

Az egész napos rendezvény alaphangulatát a kísérő kiállítások derűs, tavaszias vidámsága, ötletgazdagsága, üdesége hatotta át. A Manók-háza program keretében készült óvodás gyermek munkák, a Kökörcsíny Tehetségpont és a Noszlopy Általános Iskola művészeti pályázataira beküldött alkotások, a Gyerkőc Program népi játékai, a finoman kidolgozott kézműves hímestojások, és a lufi szobrász sokszínűsége köszönt vissza az előadásokban is. 

Lengyeltóti konferencia

Dr. Vass Vilmos magával ragadó személyisége felborzolta a kíváncsiságunkat. Miért? Mit? Hogyan? kérdések köré felépített élménygazdag, jó hangulatú előadása a kreativitást járta körbe, bemutatva annak tudományos hátterét és a szakmai tapasztalatokból kikristályosodott esszenciát egyaránt. 

Lengyeltóti konferencia

Délután a Kaposvári Festetics Karolina Központi Óvodában zajló tehetséggondozás megszervezésével és működtetésével, majd egy tehetségműhely jó gyakorlatával ismerkedhettünk meg Kollárné Kiss Márta és Tóthné Keszeg Ildikó által. Dobosné Lángi Zsuzsanna marcali kolléganőnk a fejlesztőpedagógiai gyakorlatba épülő tehetséggondozási lehetőségeket és módszereket ismertette velünk saját  tapasztalatain, élményein keresztül. A rendezvény zárásaként Magyar Gábor siófoki kolléga Mozgásban  a tehetség című előadása átfogó képet adott a tehetséggondozás hazai történetéről, taglalta annak fontosságát, színtereit, lehetőségeit, és választ keresett a felelősség, kötelesség kérdésekre.

Lengyeltóti konferencia

A szakmai találkozó eredményességét a tartalmakon túl  a nagy számú résztvevő is jelezte: óvodapedagógusok, tanítók, tanárok, gyógypedagógusok, pszichológusok, szülők, szakszolgálati szakemberek egyaránt megtiszteltek bennünket jelenlétükkel és figyelmükkel.