Barcsi Tagintézmény


Játszóház a Barcsi Szakszolgálatnál

2017. március 31-én, a Szakszolgálati Hetek keretében, második alkalommal rendeztük meg játszóházunkat a középsős korú gyermekek részére, aminek tagintézményünk adott helyet. Idén az barcsi óvodások mellett a darányi középsősök is meglátogatták programunkat. A gyermekek izgalommal várták az előttük álló játékokkal, érdekes tevékenységekkel teli játszóházat. Érkezésük és köszöntésük után minden lurkó menetlevelet kapott, amin matricákat gyűjthetett a különböző állomásokon. Négy helyszínen a logopédia, a BTM, a gyógytestnevelés és a szakértői bizottság szakemberei várták őket.

Játszóház a Barcsi Szakszolgálatnál

BTM: tojás dísz, virágkép készítése
Gyógytestnevelés: akadálypálya, testséma fejlesztő
Logopédia: hang lottó, fújós teke, békakészítés fújó gyakorlathoz
Szakértői bizottság: figyelemfejlesztő játékok, hang lottó tojáskereső

Minden résztvevő gyermek örömmel mutatta meg az őt kísérő pedagógusnak a játszóházon szerzett és készített kincseit.


2017. április 7-én pedig az Istvándi óvoda középsőseinek szervezett játszóházat az a három szakember, aki ebben az intézményben az ellátást végzi logopédia, BTM és gyógytestnevelés területen.  A barcsi gyermekek számára már ismert ügyességi játékokat, játékos fejlesztő feladatokat, ábrázoló tevékenységeket próbálhattak ki ők is.

A játszóház végén minden óvodás csoport oklevelet is kapott a nap emlékére. Azon túl, hogy örömteli, játékos perceket szereztünk az óvodások számára, a jövő tanévtől már egy ismerős helyszín és ismerős pedagógusok fogadják majd őket, ami játszóházunk legfőbb célja volt. Szeretnénk, ha a többi vidéki óvoda is részt tudna venni a jövő évi játszóházunkon.