Nagyatádi Tagintézmény


Iskolaérettségi vizsgálatok előkészítése Nagyatád 2016

Szakszolgálatunkban az új év első hónapja a már megszokott ütemben, a jól bejáratódott munkatempóban zajlott. Folytatódtak a korábbi hónapok során elindult fejlesztő foglalkozások, emellett továbbra is nagy számban történtek meg a vizsgálatok.

Alapfeladataink ellátása mellett a kollégák már javában készülnek az iskolaérettségi vizsgálatok megkezdésének zökkenőmentessé tételére, több alkalommal is megbeszélés és egyeztetés tárgya volt ez a munkafolyamat. Ennek fontos elemeként arra törekszünk, hogy a szülők már akár a vizsgálat időpontja előtt fordulhassanak hozzánk az iskolakezdéssel kapcsolatos kérdéseikkel; és ezt támogatva februárban óvodai felkérésre előadást is tartanak szakembereink az iskolaérettség témájában.
Mindezek mellett csapatunk több tagja is „nosztalgiázott”, és a január egy részét vizsgaidőszakként élte át.

A különböző képzéseken részt vevő kollégák mindegyike jó eredményekkel zárta a félévet, egy szakemberünk pedig kiváló minősítést kapott a budapesti Korai Fejlesztő Központ által szervezett 60 órás, családközpontú kora gyermekkori intervencióról szóló képzésen. A tanulmányok más formában is előtérbe kerültek, hiszen két hallgató is jelezte, hogy gyakorlaton szeretnének részt venni intézményünkben. Így a fent felsoroltak alapján továbbra is mozgalmas hónapok állnak előttünk.