Fonyódi Tagintézmény


„FÜLLANDIA” Játékgyűjtemény - Műhelymunka

Fonyódi Tagintézmény

"Együtt-működik" Gyógypedagógia és szakszolgálati intézmények esélyteremtő szerepe születéstől a munkába állásig című és EFOP-3.1.6-16-2017-00015 azonosító számú projekt keretében szakmai műhelymunkára invitáltuk a feladatellátási körzetünkhöz tartozó óvodákban dolgozó óvónőket. „Füllandia” címmel logopédiai játékgyűjteményt állítottunk össze, mely a beszédértés-beszédészlelés problémáit hivatott megelőzni, illetve felhívni rá a figyelmet. Jelen műhelymunka során az óvónőket céloztuk meg.

Fonyódi Tagintézmény

Fonyódi Tagintézmény

A program előtt a játékgyűjtemény feladatait kipróbáltuk a helyi Kincsem óvoda nagycsoportosainak részvételével. Az eseményről fénykép és videoanyag is készült, melyet a műhelymunka során bemutattunk. A köszöntő után pontokba szedve felvázoltuk a játékgyűjtemény létrejöttének körülményeit valamint megmutattuk a játék állomásait.

Fonyódi Tagintézmény

Fonyódi Tagintézmény

Ezt követően a beszédészlelés – beszédértés elméleti hátterét ismertettük. A szünetet követően a videóanyag segítségével részletesen elemeztük a játékgyűjtemény feladatait. A tájékoztatóban felvázoltuk a képesség-, készség fejlesztés területeit, a szükséges eszközöket. Reflektáltunk a foglalkozás során szerzett tapasztalatainkról, benyomásainkról, esetleges hibákról.  A szakmai délutánt interaktív beszélgetés zárta. Reményeink szerint a program során a résztvevők szakmai, szemléleti megújhodás részesei lehettek.

Fonyódi Tagintézmény