Fonyódi Tagintézmény


Érzékenyítő tréning a hatodik évfolyamon

A Fonyódi tagintézmény munkatársai december 7-én és 14-én a lengyeltóti Fodor András Általános Iskola hatodik évfolyamán rendkívüli osztályfőnöki óra keretében érzékenyítő tréninget tartottak. A „Saját bőrén megtapasztalva” elnevezésű programot az osztályterembe vitték a kollégák. 

A tanulók megtapasztalhatták milyen lenne különböző fogyatékosságokkal élni. Vak játékokat próbálhattak ki, Braille-írással, pontozó tábla alkalmazásával ismerkedhettek. Megismerhették a siketek jelnyelvi kommunikációját. Mozgássérült embertársaink helyébe képzelhették magukat, különböző hétköznapi akadályokat kellett legyőzniük kerekesszékben ülve. Nagy sikere volt a bekötött szemmel terítésnek is. 

A gyerekek meglepő őszinteséggel számoltak be érzéseikről, szerzett tapasztalataikról. A beszélgető körben olyan kérdéseket boncolgattak közösen, hogy mi a különbség a veleszületett és a szerzett fogyatékosság között; milyen sérüléssel élő embert tudnának barátként elfogadni; milyen fogyatékosság lenne számukra a legelviselhetetlenebb. A tréningen készült fotók jól mutatják a tanulók aktív részvételét, érdeklődő attitűdjét.

Érzékenyítő tréning

Érzékenyítő tréning

Érzékenyítő tréning

Érzékenyítő tréning

Érzékenyítő tréning