Marcali Tagintézmény


Marcali

2019. október 18-án az SMPSZ Marcali Tagintézménye által rendezett, EFOP-3.1.6. pályázat által támogatott „Együttműködve” Korai intervenció a szakszolgálatunkban című konferencia a Marcali Kulturális Korzóban sikeresen lezajlott. Megnyitotta Táskai Erzsébet főigazgató-helyettes, a projekt szakmai vezetője. Házigazdaként és tagintézmény-igazgatóként vezettem a rendezvényt. 

Marcali

A rendezvényen a szakmaiság és emberség együttesen dominált. 

Marcali

Külső előadók - Czeizel Barbara és Dr. Skobrák Andrea tudásukkal és szemléletükkel járultak hozzá az eredményességhez, Szűcs Violetta pedig szülői megközelítéssel. 

Marcali

Belső előadóink - Szabóné Panyi Éva, Harangozó Renáta és Nemes Enikő összefoglalták a múltat és jelent ebben a témakörben. 

Marcali

Hangsúlyozták a teljes körű ellátást, a gyermek mellett a család szerepét, megsegítését, a megfelelő kommunikációt, a családközpontúságot. Kiindulópont a mára már elfogadott, támogató jogszabályi háttér, ehhez a jelen gyakorlatát mutatták be, a hatékonyan, illetve még kevésbé jól működő elemeket a rendszerben. 

Marcali

Együttesen hívták fel a figyelmet a team munkára, az együttműködésre!

A délutáni szekciók - Ágazatközi együttműködés, Kapcsolatfokuszú intervenció és Terápiás módszerekhez kapcsolódó eszközök bemutatása – tapasztalt szakemberek vezetésével elsősorban a napi gyakorlatra fókuszáltak. 

Marcali

Marcali

Az előzőleg meghirdetett és zsűrizett „Kisbaba a családban” című rajzpályázat 3 nyertese oklevelet és jutalomkönyveket vehetett át. A konferencia ideje alatt kiállított gyermekrajzok és életképek a munkánkról mindenki által megtekinthetőek voltak. 

A rendezvény látogatottsága, a résztvevők aktivitása, a visszajelzések alapján a konferencia elérte célját. 

Marcali, 2019. 10. 21.

Dr. Gergőné Babina Jusztina tagintézmény-igazgató