Tabi Tagintézmény


Disz - Kvíz Tudáspróba 2016

A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Tabi Tagintézménye 2016. április 20-án rendezte meg a VIII: DISZ – KVÍZ Tudáspróbát. A tudáspróbán azok az ép értelmű - a Koppány-völgye Kistérség 23 településén élő - tanulók vehetnek részt, akiket pszichés fejlődési zavaraik miatt a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Megyei Szakértői Bizottsága diszlexiásnak (olvasászavar), diszgráfiásnak (írás, helyesírás zavar), ill. diszkalkuliásnak (számolási zavar) minősített. Ezeknek a tanulóknak a többsége hátrányos helyzetű családban él.

Disz - Kvíz Tudáspróba 2016

Célunk 2006-ban az első tudáspróba megszervezésével az volt, hogy örömet, (siker)élményt nyújtsunk számukra. Tanulási zavaraik miatt sok kudarc éri őket, s tudáspróbánkkal motiválni kívánjuk a résztvevő gyerekeket arra, hogy tanulni érdemes, s egyszer ők is kerülhetnek a figyelem középpontjába.
Tudáspróbánkon 36 „DISZ”-es tanuló vett részt. Ők személyre szóló meghívót kaptak. A rendezvényen nem rangsoroltuk a tanulókat, mindannyian „EMLÉKLAPOT” és ugyanazt az ajándékot kapták. Kijavítva megküldtük nekik a feladatokat, így visszajelzést kaptak teljesítményükről.

Disz - Kvíz Tudáspróba 2016


Rendezvényünket megtisztelte jelenlétével Németh Anita Csilla főigazgató, Táskai Erzsébet főigazgató helyettes, Csizmadia Nándor a Tabi Takáts Gyula Általános Iskola és AMI igazgatója és Filotásné Kőrösi Gizella, igazgató helyettese.