Marcali Tagintézmény


Anyatejes világnap 2015

2015 augusztus 24-én a tagintézmény megkezdte a 2015-16-os nevelési év feladatainak tervezését, illetve az aktuális feladatok végzését.

Az általános feladatokon kívül logopédiai vizsgálatok végzése, szakértői bizottság komplex vizsgálatok, gyógytestnevelés szakterületén a kiszűrt gyermekek csoportbeosztása, feladatellátási helyek elosztása, kapcsolatfelvétel az intézményekkel a btm-es gyermekek fejlesztését tekintve, intézmény látja el, vagy pedig a szakszolgálattól várják az ellátást. Korai fejlesztésben folytatták a foglalkozásokat, illetve új gyermekek feltérképezése. Pszichológusok részt vesznek a komplex vizsgálatokban, illetve az iskolapszichológiai feladatok felosztása, kapcsolatfelvétel az intézményekkel.

Augusztus 31. hatállyal az INYR lezárásra került, és az új gyermekek felvitele megkezdődött.

Tantárgyfelosztás megtörtént, órarendek elkészültek. a vidék ellátásához az autó beosztások nagy szervezést igénylően, de megvalósultak.

Rendkívüli eseményként pályázati forrásból megvalósítottuk a hagyományos „gyógytesis napunkat”, valamint a „baba-mama” napot, amire ugyan támogatást nem kaptunk, de fontosnak tartottuk ismételt megszervezését.

Részt vettünk az „Anyatejes világnapon” , ahol szakembereink – logopédusok, pszichológus, mozgásfejlesztő szakember, gyógypedagógusok, gyógytornász – tanácsadással segítették a ott megjelent kismamákat.

Továbbá képviseltettük az intézményt előadásokkal a Gyermekvédelmi Igazgatóság által megrendezett „Nevelőszülői hálózat segítése „ c. szakmai napon Kadarkúton.

A KLIK Projektigazgatóság kérésére intézményünkben „Agresszió kezelés „ tréning zajlott a járás általános iskoláiban dolgozó pedagógusai számára. A nagy sikerre való tekintettel újabb tréning indítására merült fel igény.