Tagintézmény Barcs


Aktualitások a pedagógiai szakszolgálat munkájában

A Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Barcsi Tagintézményének vezetője előadást tartott a barcsi járás igazgatói értekezletén, Barcs Város Önkormányzatán 2015.11.04.-én. Lipicsné Benked Ilona először a pedagógiai szakszolgálatokat érintő országos változásokról beszélt, majd a Somogy megyei felállást ismertette.

Bemutatta a Barcsi Tagintézmény jelenlegi helyzetét. Helyileg hol dolgoznak, adott pedagógusok melyik szakterületen végzik a munkájukat. Milyen feladatokat látnak el, ez milyen ellátotti létszámot von maga után. Elmondta, hogy a pedagógiai szakszolgálatok a szülő és a pedagógus nevelő munkáját, valamint a nevelési-oktatási intézmény feladatainak ellátását segítik több területen is.

A szakszolgálati feladatokról szólt általánosan, továbbá hogy helyi szinten ez hogyan valósul meg. Kiemelte a beutalás rendjét, fontosságát. Az ellátás körzetéről, egyéb általános, többször elő forduló esetekről, lehetőségekről számolt be. A hatósági eljárás rendjéről, az iskolákat érintő gyakorlati problémákról nyilatkozott még. Végül kiemelte az együttműködés területeit szakfeladatonként. Felhívta az igazgatók figyelmét a legtöbbször előforduló hiányosságokra, problémákra.

Megköszönte az együttműködésüket. Az igazgatók közül többen is hozzászóltak, megköszönték az előadást, nagyon hasznosnak tartották.